Studie- en werkhervatting

Wie opnieuw aan de slag wil na kanker en nog vragen heeft over hoe je je studies of je werk best oppikt, kan terecht bij een verschillende organisaties. Een overzicht!

  1. Servicelijn VDAB: geeft info over gespecialiseerde begeleiding en ondersteuning in je zoektocht naar werk. Op de site vind je info en tips over solliciteren, ook voor wie een (tijdelijke) arbeidsbeperking of gezondheidsprobleem heeft. Bel 0800 30 700

  2. SIHO: studeren met een chronische ziekte? Geen sinecure. Het Steunpunt Inclusief Onderwijs biedt info en tips.

  3. Entree: was je op het moment van je diagnose aan het studeren of had je nog geen contract bij een werkgever? Dan biedt Entree je een individuele coach die een passende job of studie helpt te zoeken.

  4. Rentree: coaching bij werkhervatting voor mensen met kanker die op het moment van hun diagnose een vaste werkgever hebben.

  5. GTB: heb je een arbeidsbeperking of gezondheidsprobleem? Dan begeleidt het ‘gespecialiseerd team bemiddeling’ (GTB) je in je zoektocht naar (betaald) werk.

Meer weten over

Studie en werk

Als je op jonge leeftijd kanker hebt, kan dat ingrijpende gevolgen hebben voor je studie en school. Lees in welke situaties onderwijs aan huis of in het ziekenhuis mogelijk is, op welke andere ondersteuning je kunt rekenen en wat er met je studiepunten, studietoelagen en kinderbijslag gebeurt op www.allesoverkanker.be.

Werk je al? Dan lees je op www.allesoverkanker.be wat je aan je werkgever moet vertellen, welke papieren je in orde moet brengen en wat als je opnieuw aan de slag wilt.