Inspiratiefabriek

16 maart 2019, 9:30 uur - 17:00 uur
Provinciehuis Leuven, Provincieplein 1, 3010 Leuven*

Je hebt kanker (gehad) en je hebt zin om je studie of werk opnieuw op te pikken? Misschien moet je je dag anders invullen sinds je ziek geweest bent en heb je wel wat vragen: wat wil ik? Hoe pik ik m’n studies weer op? Waar moet ik beginnen zoeken naar een gepaste job? Wie wil mij? Wat vertel ik? Hoe vermijd ik het zwarte gat? Misschien ben je intussen weer gestart, maar voel je dat het toch niet vanzelfsprekend wil vlotten?

Kom op 16 maart naar de allereerste inspiratiefabriek van Kom op tegen Kanker. Een gratis dag vol straffe workshops rond zelfbeeld, solliciteren, veerkracht en zelfzorg en fijne ontmoetingen. Waar je hulp en ondersteuning kunt vinden, ontdek je in onze Escaperoom.

Kies twee workshops uit en schrijf je in!

Workshops

1. Een positieve relatie met jezelf

Ervaar je dat je geen grip meer hebt op je situatie? Dat jij en je lichaam zodanig veranderd zijn dat je niet meer weet wat je met jezelf aan moet? In deze workshop sta je stil bij wie je nu bent en hoe je weer een constructieve relatie met jezelf kunt opbouwen. Hoe kun je je veranderde zelf - met vertrouwen en kracht – voorbereiden op studies of werk?

De workshop wordt begeleid door Nathalie Cardinaels. Ze is klinisch psychologe, gedragstherapeute, mindfulness- en heartfulnesstrainer en auteur van diverse boeken over omgaan met kanker.

2. Jezelf authentiek en krachtig tonen

Ontdek wie je bent door jouw passies en interesses op een unieke manier te delen en verlaat deze workshop met vernieuwde energie en positieve vibes! De workshop wordt begeleid door Kelly Snoeck, creatief coach, kleur- en stijlconsulente en fotografe.

3. Escaperoom naar gepaste hulp op vlak van studies, werk of zinvolle dagbesteding

Ben je een durver, een avonturier, een denker, een doener? In deze workshop ontdek je op een interactieve en speelse manier wat het verschil is tussen bijvoorbeeld VDAB en GOB en wat zij voor jou kunnen betekenen.

Samen met zeven andere jongeren word je in een escaperoom opgesloten. Met behulp van sleutels, codes en aanwijzingen, puzzels en raadsels probeer je de kamer binnen het uur te verlaten. Bevrijd jezelf en ontdek nieuwe mogelijkheden!

4. Solliciteren?!

In deze interactieve sollicitatietraining draaien we de rollen om: we dagen werkgevers uit om jou voor zich te winnen! Bij welk bedrijf zou je willen werken? Hoe kom je tot een juiste match? Ervaren jobcoaches geven je tips & tricks en leggen uit hoe je tegelijkertijd eerlijk én strategisch kunt zijn in een sollicitatiegesprek.

Deze workshop wordt begeleid door medewerkers van Entree, een begeleidingsdienst voor jongvolwassenen die een kankerdiagnose kregen en vragen hebben bij de (her)oriëntatie naar de arbeidsmarkt en/of studies.

5. Veerkrachtig in het leven staan

Leven met of na kanker is niet altijd gemakkelijk. Maar ‘elke crisis is een kans’, luidt het spreekwoord. Om die kans te benutten heb je veerkracht nodig waardoor je die kans herkent en oppakt. Of misschien zoek je nog hoe je jezelf rust kunt geven om die kans te ontdekken? Maar hoe doe je dat: leven in het hier en nu, mild zijn voor jezelf ... ? In deze workshop proef je van een heel concrete aanpak. Je gaat naar huis met heel werkbare oefeningen.

Deze workshop wordt begeleid door Suzanne Kempeneers, psychotherapeute, docente en improvisatietheateractrice bij Inspinazie. Ze geeft trainingen rond energieproblemen en burn-out voor Compagnie Bougie.

Verloop van de dag

  • 9.30 uur: onthaal met koffie

  • 10.00 uur: verwelkoming

  • 10.15 uur: inspirerende getuigenissen

  • 10.30 uur: workshop

  • 12.30 uur: lunchpauze

  • 13.30 uur: inspirerende getuigenissen

  • 13.45 uur: workshops

  • 16.00 uur: korte, krachtige round-up van de workshops

  • 16.15 uur: inspirerende getuigenissen

  • 16.30 uur: toast op jullie veerkracht!

Schrijf je nu in!

*op 500m stappen van het station van Leuven / parkeren kan in de ondergrondse parking van het Provinciehuis (8 €/dag)