Afscheid

Ibe, Shaun, Dorien en Lucas delen hun blik op afscheid nemen: wanneer is het voor Ibe genoeg? Hoe vastbesloten was Lucas om niet dood te gaan hoewel zijn ouders daarvoor vreesden? Hoe beleefde Dorien de laatste maanden van haar vriend Andreas? En was Shaun bang om dood te gaan?

Meer weten over

Palliatieve zorg

Kanker is een ernstige ziekte, maar dankzij gerichte screenings en verfijnder therapieën is de ziekte vaak te genezen. Steeds meer patiënten overleven daardoor hun diagnose. Zodra kanker ongeneeslijk is, dan staat het verbeteren van de kwaliteit van leven en het comfort van de patiënt centraal. Weet dat je gebruik kunt maken van palliatieve zorg thuis, in het ziekenhuis of in het rusthuis.

Meer weten over

Iemand verliezen aan kanker

Heb je net als Dorien een dierbare verloren aan kanker? Dan is de periode na een overlijden bijzonder moeilijk: emotioneel is het zwaar, en daarnaast moeten er nog allerhande zaken geregeld worden. Klop bij het verlies van een dierbare zeker aan bij familie en vrienden, of bij de notaris, begrafenisondernemer, psycholoog … om je bij te staan. Meer informatie daarover vind je op www.allesoverkanker.be.

Meer weten over

Gevoel voor tumor

Deze getuigenissen werden opgenomen in aanloop naar de fictiereeks Gevoel voor tumor. Bekijk meer getuigenissen of vind meer informatie over de fictiereeks op www.een.be.