Activiteiten

Eens goed op stap gaan, doet altijd deugd, zeker als het met leeftijdsgenoten is die maar een half woord nodig hebben om je te begrijpen. Tijd voor een overzicht van activiteiten voor jongeren die kanker hebben (gehad).

  1. Vakantieweek: vijf dagen activiteiten, verwennerijen en chillen met leeftijdsgenoten. Het is een welgekomen pauze weg van het ziekenhuis of thuis die je massa’s energie geeft. 

  2. Ontmoetingsdagen: ontmoet je graag leeftijdsgenoten die weten wat het betekent om kanker te hebben? Samen ontspannen tijdens een leuke activiteit? Dan zijn onze gratis ontmoetingszaterdagen iets voor jou! Er zijn er vijf per jaar, telkens op een andere plek vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. 

  3. Koninklijke Villa Oostende: zin in een gratis meerdaags verblijf aan zee? Je mag iemand naar keuze meenemen. Met steun van de Rotaryclub Oostende.

  4. The Big C: een koffiebar waar iedereen welkom is, zeker jonge mensen die kanker hebben (gehad). De sociale onderneming werd opgericht door ex-kankerpatiënte Stefanie die van de koffiebar een heuse ontmoetingsplek maakte voor jongeren met kanker. Een lotgenoot schenkt je graag een dampend kopje koffie uit.

  5. Warriors against cancer: biedt inspirerende workshops, activiteiten en fotoshoots die je zelfbeeld helpen te herstellen.

  6. Herstelverblijven: om in alle rust te herstellen na een operatie of medische behandeling.

  7. Look good, feel better: workshops waarin je in kleine groep de basisprincipes van een goede huidverzorging en make-up leert. Je krijgt ook advies over haarprotheses, haarbanden en sjaals. 

  8. Buddywerking: kies je voor een buddy, dan kies je voor een leeftijdsgenoot die regelmatig tijd voor je vrijmaakt. Afhankelijk van jouw vragen en verwachtingen biedt een buddy tijdelijk steun tijdens of na je behandeling.  

  9. Lost & co: iemand verloren? Jezelf verloren? Neem een kijkje bij Lost & co om een compagnon of ‘graag-gedaan-bon’ in de regio Lier te vragen.

  10. Obbaya: adventure therapy voor jongvolwassenen die onlangs of als kind kanker hebben gehad, of er nog steeds mee leven. Je kunt werken rond zelfbeeld, lichaamsbeleving, relaties, kwaliteiten …